Rezervujte si u nás stôl

Vyberte si pobočku

Články

  • Články
  • Valentín je starý rovnako ako Champagne. Oslávme ho preto vínom!
arrowSpäť na všetky články

5. februára 2018

Valentín je starý rovnako ako Champagne. Oslávme ho preto vínom!

Sviatok svätého Valentína sa v katolíckej cirkvi začal oficiálne oslavovať už v roku 496. Zaviedol ho 49. pápež Gelasius I., ktorý dva roky predtým zakázal dni bohyne plodnosti Juno. Tie sa totižto často menili doslova na orgie a oslavy, ktoré prekračovali hranice kresťanských zvykov. Ženskú plodnosť a krásu chcel oslavovať dôstojne, a tak z Valentína urobil sviatok snúbencov a zamilovaných.

V rovnakom roku vzniklo vo Francúzsku aj pomenovanie vína Champagne. Je to šťastná náhoda? My si to nemyslíme. Už od 5. storočia sú oslavy sviatku sv. Valentína sprevádzané vínom a túto tradíciu by ste rozhodne nemali porušiť ani tento rok.

Valentín vo wine bare Cork

Romantické posedenie pri dobrom víne, v príjemnom prostredí a s kvalitným jedlom. Nielen na Valentína to je splnený sen každej ženy. Aj napriek tomu, že to pre bežného chlapa môže znieť ako otrepané klišé.

Štatistiky dokazujú, že 87% žien si na Valentína nepotrpí na kvety, drahý parfém, ani iný hmotný darček. Je pre nich dôležité stráviť spoločný čas so svojou polovičkou. Fľaša kvalitného vína a výborné jedlo je v tomto prípade určite vítaným vylepšením.

Wine bar Cork je ideálnym miestom, kde môžete svojej priateľke alebo manželke splniť jej tajný sen. Buďte gentleman a rezervujte si miesta v jednej z našich vinární. Ponuka vín v Corku obsahuje zaujímavé novinky z Burgundska, no k dispozícii máme aj novú vínnu kartu, z ktorej si určite vyberie každý.

Víno ako afrodiziakum

Hoci väčšina milovníkov vo víne hľadá pravdu, vedci tvrdia, že obsahuje aj niečo iné – lásku. Požitie vína povzbudzuje telo v tvorbe dvoch látok spojených s láskou. Je to serotonín, ktorý v človeku prebúdza pozitívne pocity a chute, vrátane tých sexuálnych, a estrogén, ženský pohlavný hormón, ktorého tvorba zvyšuje ženské sexuálne túžby a návyky.

Pitie vína má však blahodárne účinky aj na mužov – v malom množstve odburáva ich stres a dodáva im štipku sebavedomia. Aby sa nebáli prejaviť svoje skutočné pocity k žene, s ktorou zdieľajú fľašu vína. 🙂

Vedci sa okrem látok vo víne zamerali vo svojich výskumoch aj na jeho farbu. Práve ružové víno pokladajú za najviac “sexy”, hoci vášeň a hĺbku lásky podľa nich reprezentuje skôr purpurovo červené víno.

Sme si ale istí, že príjemným doplnkom vašej valentínskej večere sa môže stať aj kvalitné biele víno z našej ponuky. Alebo môžete vyskúšať všetky farby tohto opojného moku, aby ste svoju lásku spečatili bez akýchkoľvek pochybností. Navštívte náš wine bar Cork a rezervujte si svoj nezabudnuteľný valentínsky zážitok.