Rezervujte si u nás stôl

Vyberte si pobočku

Články

  • Články
  • Vinárstvo Villa Sparina – klenot z Piemontu
arrowSpäť na všetky články

24. augusta 2017

Vinárstvo Villa Sparina – klenot z Piemontu

Pri mestečku Gavi v Piemonte, na vyvýšenine „Monterotondo“, vytvárajú slnko, lesy a prímorský vánok od ligúrskeho mora ideálnu mikroklímu pre pestovanie viniča. Rodina Moccagatta tu založila po dlhých rokoch skúseností s pestovaním viniča a výrobou vína vinárstvo VILLA SPARINA.

Vinárstvo, ktoré sa dokázalo presadiť s tradičnými vínami vyrobenými za pomoci inovatívnych technológií. Dnes je Villa Sparina prestížnou etiketou, ktorá zhodnocuje tradíciu územia Gavi a Monferrato, a je vďaka svojmu štýlu, kvalite a špeciálnej fľaši nezameniteľná. Vinárstvo Villa Sparina sa rozkladá na 100 hektároch, z čoho 60 hektárov je osadených viničom, zvyšných 40 hektárov tvoria lesy, ktoré spoločne s vánkom od ligúrskeho mora a vysokou nadmorskou výškou dávajú vínam jedinečný charakter. Najväčšia časť viníc na kopcoch Monterotondo je vysadená bielou odrodou Cortese, zatiaľ čo vinice v údolí Cassinelle sú zase vysadené modrými odrodami Dolcetto a Barbera.

Stefano Moccagatta, ktorý po svojom otcovi vinárstvo vedie, je človek s jednoznačným presvedčením a silným charakterom – preto sa jeho vína dostali medzi najlepšie v regióne. Nielen vďaka zvláštnemu tvaru fľaše, ale predovšetkým vďaka skvelej kvalite vnútri fľaše si Villa Sparina získala veľa priaznivcov. Veľkým zážitkom je Villu Sparina aj navštíviť, súčasťou vinárstva je úžasná reštaurácia „La Gallina“, rodinný hotel „L‘Ostelliere“ a pod vinárstvom dve 18-jamkové golfové ihriská. Pritom všetkom ste iba 30 km od ligúrskej riviéry.