Rezervujte si u nás stôl

Vyberte si pobočku

Články

  • Články
  • Vinárstvo Emil Bauer sa s nami hrá. A krásne!
arrowSpäť na všetky články

28. augusta 2017

Vinárstvo Emil Bauer sa s nami hrá. A krásne!

Falcko (súčasť nemeckej spolkovej krajiny Porýnie-Falcko) je slnečný región chránený pred dažďami pohorím. Je progresívnym a menej ortodoxným vinárskym regiónom, nakloneným experimentom. Rizling je však aj tu klasikou.

5. generácia rodinného vinárstva z Falcka – bratia Alexander a Martin Bauerovci sa dostali k vinárčeniu ani nie tak vďaka vzdelaniu, ako vďaka svojmu zanieteniu. Alexander s obchodným vzdelaním zbieral praktické vinárske skúsenosti vo vinárstvach v Nemecku aj v Južnej Afrike. Martin prispel skúsenosťou z marketingu.

Vína z cca 32 ha viníc dostali pod vedením tohto vždy pozitívne naladeného súrodeneckého dua nový šat a prekvapujúco moderný drive. Vína z Weingut Emil Bauer & Söhne sú pravidelne oceňované Falstaffom (nemeckým sprievodcom kvalitnými vínami) a tešia sa obľube doma aj v zahraničí. Vinárstvo produkuje biele (Rizling, Chardonnay, Rulandské šedé, Sauvignon Blanc…), veľmi ovocné a návykové ružové a aj červené vína (prevažne z odrody Pinot Noir). Kreatívne, zámerne provokatívne, avšak s vkusom urobené etikety zaujmú na prvý pohľad. Zabavia a niekedy prinútia aj popremýšľať. A čo je podstatné: nesklame a nezunuje sa vám ani obsah fliaš!