Rezervujte si u nás stôl

Vyberte si pobočku

Články

  • Články
  • Aristokratická výnimočnosť – Salomon Undhof
arrowSpäť na všetky články

29. júna 2017

Aristokratická výnimočnosť – Salomon Undhof

Už 225 rokov terasovité vinice nad Dunajom v oblasti Kremstal poskytujú kultivované vína s výraznou mineralitou. Predchodcami rodiny Salomon boli od roku 1792 kapucínski mnísi, ktorí vybrali tie najlepšie lokácie na tieto vinice.

Nafľaškovanie prvej úrody pod hlavičkou rodiny Salomon sa uskutočnilo v roku 1932 a bol za tým Fritz Salomon, ktorý je považovaný za priekopníka výroby rakúskych suchých vín. V tradícii Fritza Salomona dnes pokračuje Bert Salomon, syn Bertolda a Gertrudy, a je už ôsmou generáciou salomonskej vinárskej tradície.

Rodinné rozsiahle skúsenosti a rešpekt k životnému prostrediu produkujú vína s finesou a perfektne vyváženou mineralitou a reflektujú špeciálne mikroklimatické pomery dunajského údolia. Štýl vín Salomon Undhof predstavuje spojenie charakteru a harmónie. Vína Salomon Undhof sa dajú nájsť na tých najvyberanejších stoloch na svete (vrátane stoloch šľachtických) a dnes radia toto vinárstvo podľa magazínu Wine&Spirits medzi Top 100 najlepších vinárstiev sveta.

V Stein an der Donau, kde sa dotýkajú vinárske regióny Kremstal a Wachau, pôda ponúka fascinujúci rad primárne kamenistých terroirov (Urgestein) s obsahom ruly, žuly (granitu), bridlíc a žltej hliny. Región má svoju špecifickú klímu. Chladné zimy, teplé letá a výrazný rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou. Aj veľké množstvo slnečných dní a málo vlhkosti vytvárajú ideálne podmienky pre dozrievanie viniča v tomto malebnom riečnom údolí. Symbióza medzi archaickou kamenistou pôdou, hlinou a mikroklímou riečneho údolia vytvára dobrý základ pre veľmi elegantné a aromatické biele vína.

Kremstal DAC označuje klasické vína regiónu, pre ktoré je charakteristická decentná ovocnosť, elegancia a kultivovanosť (vyváženosť). Ako ERSTE LAGEN (podobné ako Premier Cru oblasti) sú definované vinohrady so špecifickou pôdou a južnou orientáciou ktoré podľa Klasifikácie 2017 môžu pochádzať iba zo 61 vinohradov z oblastí okolo Dunaja a ktoré historicky produkujú vína s najväčšou finesou, najbohatším charakterom a najlepším potenciálom zrenia. Toto označenie sa týka iba odrôd Riesling a Gruner Veltliner pri dodržaní pravidiel pre Kremstal DAC. Ako Kremstal DAC Reserve sú označené výnimočné vína z najstarších kmeňov. Pre tieto výnimočné vína je charakteristická hustota a vyváženosť.

Príďte do CORKu a vyskúšajte výnimočné vína SALOMON!

V tomto čase máme v ponuke:

Salomon Hochterrasen Gruner Veltliner 2016
Salomon Wieden DAC Gruner Veltliner 2016
Salomon Wachtberg 1 DAC Gruner Veltliner 2015
Salomon Undhof Kogl 1 DAC Riesling 2015
Salomon Steiner Kogl Reserve 1 DAC Riesling 2015