Rezervujte si u nás stôl

Vyberte si pobočku

Články

  • Články
  • Víno Amarone od Speri ide naplno!
arrowSpäť na všetky články

3. novembra 2017

Víno Amarone od Speri ide naplno!

Rodina Speri, jedna z historických rodín v pôvabnej vinárskej oblasti Valpolicella, sa vďaka svojmu prístupu a konzistentne vysoko kvalitnej produkcii stala neodmysliteľným, povinným referenčným bodom v rámci celej širokej talianskej vinárskej scény. Príbeh rodiny sa začal v prvej polovici 19. storočia, len na niekoľkých hektároch okolo rodinného sídla. V nasledujúcich desaťročiach sa ich vinohrady rozrástli o ďalšie hektáre situované v najkvalitnejších zónach Valpolicella Classica. A aj Speri je hlavne klasika… zachovanie tradičných postupov a pestovanie archaických lokálnych odrôd je permanentným úsilím rodiny Speri. V roku 2015 získali bio certifikáciu na svoju produkciu.

Ich víno
Amarone Della Valpolicella D.O.C.G. Classico
Vigneto Monte Sant´Urbano 2012

aromaticky komplexné, monumentálne a predsa zamatové, s plnou chuťou a tónmi zrelých čerešní a hrozienok pozberalo v roku 2017, čo sa dalo (viď fotografia)…

okrem 3 pohárov (Tre Bicchieri) od magazínu Gambero Rosso, získalo aj 5 strapcov (5 Grapolli) na výstave toho najlepšieho z talianskeho potravinárstva BIBENDA 2017, 4 viniče (Quattro Viti), 3 hviezdy (Super Tre Stelle), pozornosť na akcii Treviso Slow Wine 2017, a tiež 93 bodov Guida Essenziale Vini d´Italia 2017… a naše nadšenie navyše!

Príďte sa osobne presvedčiť o kvalitách tohto výnimočného vína! Do prevádzok CORK!